Novalac
regisztrálni szeretnékelfelejtette jelszavát?
főoldal  |Novalac @ Facebook  
domov

Vélemények a Novalacról

Tapasztalatok a Novalac tápszerekről

Megosztaná velünk véleményét és tapasztalatait a Novalac tápszerekről? Kérjük írjon a info(at)novalac.hu címre.


Csíkos Csilla, Tomika és Balika anyukája


Kedves Novalac!
 
Az oldalukon láttam, hogy várják a véleményeket a Novalac tápszerről.
 
Az én babáim már 18 hónaposak, de esténként még mindig kapnak az Allernova tápszerből. 35 hétre születtek, a kórházban PRE tápszert kaptak.
1 hónapos kontrollon a súly gyarapodásuk miatt javasolták, hogy kapjanak 1-es tápszert, így a házi gyermek orvos felírta a Pepti 1 tápszert. Kb. 2-3 hétig kapták ezt a babák, de sajnos napközben többször fájt a hasuk (ezt abból láttuk, hogy felhúzzák  a lábukat, sírnak), sokat kínozta őket szélgörcs.
Éjszakánkénti etetés előtt is és nappal is tornáztattuk kicsit őket, hogy a szél távozzon, de sajnos nem vált be.
Ezt jeleztem a védőnő felé, így kaptuk meg a Novalac Allernova tápszert. Azért ezt mert apukánál korábban étel allergiát állapítottak meg, illetve nekem is van egyéb allergiám.
A tápszer használatát elkezdtük és a hasfájás, szélgörcs elmúlt. Az ízén sem vették észre a babák, hogy más tápszert kapnak, mint írtam a mai napig kapják esti elalvás előtt.
 
Köszönöm, hogy ilyen tápszert készítenek a babák számára.

Szilágyi Szilvia, Gerda Anyukája, Debrecen-Józsa

"A kisbabám több hete heves hasi görcsökkel küszködött, amely különböző tápszerek bevezetésével sem javult (Beba Ha Sensitive, Milupa Komfort). Sőt, ezen tápszerek adása mellett a helyzet rosszabbodott, mert Gerdának 4 hétig nem volt széklete.

Klinikai javaslatra kipróbáltuk a Novalac AC-t, amely adását követően röviddel  a hasi görcsök megszűntek és a széklete is rendeződött. Először volt spontán széklete, melyet le is fényképeztünk, mert annyira megörültünk.

Azóta rendszeresen, minden nap van székletürítése. Csodálatos tápszer, ajánlom minden olyan babának, aki nagyon hasfájós."

Frida anyukája

Szeretném én is megosztani a  véleményem a Novalac Allernova tápszerről, mert úgy gondolom, hasznos lehet sokaknak! A kislányomat, Fridát mikor hazahoztuk a kórházból onnantól kezdve folyamatosan fájt a hasa és sírt, vagy inkább ordított. Tizenöt órákat volt fent egyhuzamban, akkor már a fáradtságtól aludt egy-egy órát, aztán ismét tizenöt óra fennlét következett. Én meg már csak köménymaglevesen éltem. Újdonsült anyaként nem értettem a dolgot. Az elején még természetesnek is tűnt, hiszen mindenki azt mondja, hogy a csecsemők sokat sírnak.

Talán a fáradtságtól meg a stressztől, de két hónapos korára megcsappant a tejem, muszáj volt bevezetni a tápszert. Nem is emlékszem melyik volt az első amit próbáltunk, mert aztán szinte az összeset végigpróbáltuk. Ugyanígy voltunk a hasfájás elleni gyogyókkal is. Nincs olyan szer amit be ne vettettünk volna, de semmi nem hozott sikert. Férjemmel már élőhalottak voltunk.

Folyamatosan jártam a gyermekorvosunk nyakára, mert már az ismerősök is azt mondták, hogy nem normális, hogy egész nap üvölt a gyerek, semmit nem alszik és tele van gázzal. Gyanítottam már olyan 3 hónapos korára, hogy valószínű nem bírja a tejet a gyomra. De 5 hónapos korára jutottunk el oda a tápszerek sorában, hogy kipróbálhattuk a Novalac Allernova "csoda" tápszert.
Sosem felejtem el azt a napot! Onnantól mintha elvágták volna  a hasfájást. Ahogy elkezdtük használni, a harmadik napon megszűnt minden probléma. Nappal háromszor aludt, az éjszakát végigaludta és megszűnt a gázosodás is.
Azóta is ódákat zengek az ismerőseimnek erről a tápszerről!

Sajnos, ahogy Frida betöltötte az egy évet, azóta nem írhatja ki az orvos. Így elmentünk kivizsgáltatni, hogy érzékeny-e a tejre. Valószínűleg kinőtte, mert negatív lett a vérteszt. Így, bár még fél évig tartani kell a tejmentes diétát, a tápszert nem írják ki. Most egy szójatejeset kap. Mondanom sem kell, hogy ezerszer visszasírtam már a Novalac-ot. Ez az új tápszer nem oldódik fel rendesen a vízben, ilyen ragacsos trutyik maradnak az üvegben (sok tápszert próbáltunk már és sajnos sokkal ez a probléma). Nem beszélve arról, hogy zacskóba teszik a port, emiatt sokszor kiborul, nem lehet visszazárni stb. Ezzel szemben a Novalac rendesen feloldódott, praktikus fémdobozban van, nem borul ki, vissza lehet zárni. Szóval, itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem, hogy vannak! Minden jót kívánok, és további sikeres munkát!

Sajgóné Dúzs Adrienn, Békéscsabat

A mi Kisfiunk Novalac 1-es tápszert fogyaszt. Teljesen elégedettek vagyunk vele, mert Levike nagyon szereti. Hamarosan kipróbáljuk a 2-es tápszert is, mert már elmúlt 6 hónapos. Biztosan az is nagyon finom. Ami a legjobb, hogy a gyógyszertárban bármikor megkaphatom, nem kell receptért sorban állnom! Köszönöm!

Levente anyukája

Azért használjuk a Novalac Allernova tápszert, mert - szerencsére hamar - kiderült, hogy Leventének tejcukor érzékenysége van, így nem ihat tejalapú tápszert. Hamar megszerette az ízét, bármennyit meg tudna belőle inni :). A termék logója miatt mi csak "ZSIRÁFTEJ"-nek hívjuk. Praktikus, mert dobozos a kiszerelése (nem borul ki) használat után egyszerűen visszazárható és könnyen oldódik a vízben.

Novalac Klub
Gyakori kérdések
A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej. Tápszert csak orvostudományi, gyógyszerészeti vagy táplálkozásügyi
szakértők, illetve csecsemő- és gyermekgondozás területén tevékenykedő szakemberek tanácsa alapján alkalmazzon.