Novalac
regisztrálni szeretnékelfelejtette jelszavát?
főoldal  |Novalac @ Facebook  
domov

Receptek

A csecsemő táplálékának teljes mértékben fedeznie kell az egészséges fejlődéséhez és növekedéséhez szükséges tápanyag- és.

Az egészséges táplálkozás fontos a csecsemő fejlődésénél, de nemcsak azt jelenti, mit teszünk a tányérra, hanem az egészséges táplálkozási szokásokat is, amelyeket a gyermek már kisgyermekkorában elsajátít és egész életében megőriz.

Javasoljuk, hogy gyermeke ételét otthon készítse el friss és minőségi alapanyagból. Így olyan mennyiségű ételt készíthet, amennyit a gyermek igényel. Ezenkívül étrendje is változatosabb lesz és hamarabb hozzászokik a különböző ízekhez és a családi ételekhez.

Ha készételt vesz, mindig ellenőrizze a fogyaszthatósági időt, milyen korú gyermeknek szánták az ételt és tartsa be az elkészítésre vonatkozó utasítást. Ha a gyermeket az üvegből eteti, dobja el az el nem fogyasztott ételmaradékot. Ha már előre tudja, hogy a gyermek nem fogja megenni a teljes adagot, a megfelelő porciót kanállal tegye át más edénykébe, az eredeti csomagolásban maradt ételt pedig gondosan zárja le és legfeljebb 2 napig tárolja hűtőben.

A készétel főleg utazáskor, kiránduláskor praktikus mivel légmentesen van lezárva és nem kell amiatt aggódnia, hogy megromlik, emellett pedig nem igényel különösebb előkészületet vagy segédeszközt.

Novalac Klub
Gyakori kérdések
A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej. Tápszert csak orvostudományi, gyógyszerészeti vagy táplálkozásügyi
szakértők, illetve csecsemő- és gyermekgondozás területén tevékenykedő szakemberek tanácsa alapján alkalmazzon.