Novalac
regisztrálni szeretnékelfelejtette jelszavát?
főoldal  |Novalac @ Facebook  
domov

A nyár és a bélfertőzések

A bélfertőzések a nyári szabadság és utazások idején gyakoribbak

A bélfertőzéseket a gyerekeknél vírusok, baktériumok és paraziták okozhatják. A bélfertőzések fő tünete a hasmenés, amelyet gyakran hányinger, hányás és hasi fájdalom kísér.

A fertőzés okozta hasmenésnél nem szükséges a diéta, mivel nem enyhíti, és nem rövidíti hasmenést. A szoptatott babákat az anya még gyakrabban szoptassa, hiszen ezzel pótolja az elvesztett folyadékot és segíti elő a gyorsabb felépülést. A tápszeres csecsemőknél szintén folytassa a táplálást.

Kiszáradás veszély

Malček na plažiFőleg a csecsemőknél és a kisgyerekeknél kell gyorsan felismerni a hasmenés tüneteit, és arra reagálni, hiszen fennáll a kiszáradás veszélye.

A kiszáradás, vagy dehidráció a túl nagy folyadékveszteség vagy a túl alacsony folyadékbevitel miatt következhet be. A kiszáradt gyermek szomjas, cserepes és élénkpiros az ajka, valamint száraz, ragadós és lepedékes a nyelve.

A hasmenéssel, hányással küzdő gyerek életfontosságú anyagokat veszít szervezetéből. Amikor nagyon erős a hasmenés javallatos a folyadék- és elektrolit pótlásra perorális rehidratáló készítményt adni a gyereknek (pl. Novalac Hydranova), amellyel hatékonyan pótolja az elvesztett anyagokat, mivel a bélben normálisan felszívódik.

Hogyan kell alkalmazni a rehidratáló készítményt?

A gyógyszertárban kapható perorális rehidratáló oldat készítéséhez szükséges port oldja fel az előírt mennyiségű vízben és addig kínálja gyerekének, amíg tart a hányás vagy a hasmenéses állapot. A csecsemőt többször kínálja a rehidratáló oldattal, néhány percenként 1-2 teáskanállal, kortyonként, nagyobb gyerekeknek pedig olyan mennyiséget adjon, amely megfelel a megítélt folyadékveszteségnek.

Javasoljuk, hogy házipatikájába, és/vagy útipatikájába szerezze be a perorális rehidratáló oldat készítésére szolgáló port, amely segítséget nyújt akkut hasmenés és /vagy hányás esetén.

Érdekességek:

  • Gyakori éhség

    Novalac NF, a csecsemők hosszan tartó jóllakottságáért

  • Tehéntej-fehérje allergia

    Allernova, tápszer diagnosztizált tehéntej-fehérje allergiás csecsemőkn ...

  • Székrekedés

    A Novalac IT tápszer megfelelő megoldás a székrekedéssel küszködő cse ...

Novalac Klub
Gyakori kérdések
A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej. Tápszert csak orvostudományi, gyógyszerészeti vagy táplálkozásügyi
szakértők, illetve csecsemő- és gyermekgondozás területén tevékenykedő szakemberek tanácsa alapján alkalmazzon.